Polityka prywatności serwisu i sklepu CyberMED.tech


§1

Informacje podstawowe

1. Administratorem danych osobowych jest:


KYBERNAN Marta Studzińska-Garczyk
ul. Wiejska, nr 43, lok. 25
88-153 Kruszwica

NIP: 5562707670
tel: 514 655 360
e-mail:kontakt@cybermed.tech

2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
-poprzez automatyczne zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczka")

3. Jeżeli wyraziliście Państwo na to zgodę - podane dobrowolnie adresy e-mail będę wykorzystywane w akcjach mailingowych, tak samo jak adresy uzyskane z zapisu na newsletter. Możesz w dowolnym momencie zrezygnować z otrzymywania newslettera bez likwidacji konta (zobacz następny punkt).

4. Masz pełna kontrolę nad swoimi danymi. Posiadasz prawo do wglądu oraz przenoszenia danych, do poprawiania oraz/lub usunięcia danych osobowych, do żądania od administratora danych osobowych zaprzestania ich przetwarzania, a także do dania i cofnięcia zgody. W celu modyfikacji lub usunięcia konta zaloguj się na odpowiednie konto lub poinformuj nas o tym e-mailowo. Jeśli chcesz zmodyfikować konto w Sklepie – zaloguj się i naciśnij przycisk "Konto" w prawym górnym rogu ekranu. Jeśli chcesz usunąć konto skontaktuj się z Nami. Jeśli chcesz wypisać się z Naszego newslettera – kliknij przycisk "wypisz się", który znajduje się na dole każdej wiadomości. Jeśli z jakiś powodów nie możesz tego zrobić – skontaktuj się z Nami. Przysługuje Ci, również prawo do wniesienia skargi do organu nadrzędnego, w tym przypadku do prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

§2

Informacje z formularzy


1. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

2. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej niż za zgodą użytkownika.

3. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu realizacji procesu sprzedaży lub kontaktu. Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do zawarcia umowy lub otrzymania oferty.

4. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – np. serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Administrator danych osobowych w tym zakresie współpracuje (np. firmom kurierskim, dostawcom usług poczty elektronicznej).

§3

W jakim celu przetwarzamy dane?


Przetwarzamy Twoje dane do celów realizacji procesu sprzedaży, a także w celu umożliwienia Ci dochodzenia roszczeń w związku ze sprzedażą oraz możliwości skorzystania przez Ciebie z uprawnień, wynikających z rękojmi i/lub gwarancji na produkty. Przetwarzamy Twoje dane również do celów marketingowych, czyli promowania naszych produktów i usług. Twoje dane są przetwarzane również w celu umożliwienia Ci korzystania z naszego serwisu, przeglądania treści, zakładania i korzystania z konta użytkownika, przechodzenia kolejnych etapów zakupu, zapisu na newsletter. Dane, dotyczące korzystania przez Ciebie z serwisu, które uzyskiwane są za pośrednictwem plików cookies, przetwarzamy w oparciu o Twoją zgodę. Dane zbierane automatycznie mogą być wykorzystane w celu wyświetlenia na stronie lub też w marketingu bezpośrednim (e-maile) spersonalizowanej oferty.

§4

Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane?


W przypadku rejestracji w naszym serwisie lub zapisania się na newsletter Twoje dane będą przechowywane do czasu korzystania przez Ciebie z tych usług, czyli do momentu usunięcia przez Ciebie konta lub wypisania się z newslettera. W przypadku realizacji sprzedaży Twoje dane będą przechowywane przez okres niezbędny do wykonania usługi, w tym do możliwości skorzystania przez Ciebie z dodatkowych uprawnień (rękojmi, gwarancji). Dodatkowo, po tym okresie dane będą przechowywane przez okres, przez jaki będziemy do tego zobowiązani przez obowiązujące przepisy prawa.

§5

Informacja o plikach cookies


1. Serwis korzysta z plików cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
a. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
b. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
c. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics

10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

§6

Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?


1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www

2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Chrome
Android
Opera
Firefox
Internet Explorer
Safari